Klatrehallen / attraksjoner

Vi ønsker velkommen til et av Norges største og mest komplette klatreanlegg. Selve klatrehallen ble åpnet i 2013 og var fram til 2020 eid og drevet av Orkla fjellsportklubb. I 2020 ble selve bygningen overtatt av Orkland kommune og hallen drives i dag av Orklandbadet KF. Klatreveggene eies fortsatt av Orkla fjellsportklubb som også har ansvar for drift og vedlikehold av veggene.

 

Fakta om hallen

Klatrehallen er 18,5 m lang, 14 m bred og 15 m høy (innvendige mål). Denne størrelsen gjør at senteret huser nesten 1000 m2 med klatrevegg, noe som gjør det til et av landets største anlegg for innendørs tauklatring, og det eneste i Trøndelag som tilfredsstiller kravene til internasjonale konkurranser.

Klatreveggenes høyde og helning varierer sterkt. Dette for å kunne dekke hele spekteret fra lange og kraftig overhengende konkurransevegger, via slakere treningsvegger og mosjonsvegger, til noe kortere kurs- og nybegynnervegger. Dette spekteret vil da dekke behovet for spesialtilpassing av klatreruter til de fleste brukergrupper.

 

Ny buldrehall i 2020

Våren 2020 utvides hallen og vi åpner et eget buldreområde med omtrent 300 m2 buldrevegg. Dette kommer i tillegg til den ca 70 m2 store buldreveggen som er i anlegget fra før.

 

Barneavdeling

Vi er et av få klatreanlegg i landet som tilbyr et eget område for barn i samme område som resten av klatrearealet. Dette området er spesialdesignet av oss selv i samarbeid med leverandøren. Her kan de minste barna klatre, krype, skli og leke seg samtidig som foreldrene klatrer i de store veggene. De fleste barn vil finne spennende utfordringer her.

 

Bankplatået

Over buldringa og barneklatringa ligger det en mesanin som går under navnet «Bankplatået» etter en av våre hovedsamarbeidspartnere, Orkla sparebank. Her ligger det flere 10,5 m høye vertikale vegger som i utgangspunktet egner seg godt for både nybegynnere og kursvirksomhet.

 

Pilaren

En av hallens mest luftige deler er pilaren. Denne går fra gulv til tak. På toppen er det på den ene siden en plattform med tilkomst via leider på baksiden. Det er også mulighet for forbindelse over til hovedveggen.

 

Hovedveggen

Denne veggen innehar hele spekteret av utfordringer. Fra den vertikale mosaikkfargede veggen til den bratteste delen av veggen med hele åtte meter overheng. Dette er å regne som en av landets mest spektakulære konkurransevegger.

 

Rissveggen

Dette er en spennende nyskapning fra Tjelmeland friksjon – utviklet spesielt for Klatrehallen. En vegg med unike rissformasjoner for de som savner de sugende lange rissene når det trønderske klimaet tvinger oss innendørs. Og for alle andre!

 

Rappellen

Leideren på baksida av pilaren tar deg fra bankplatået til 13 meter over gulvnivået. Her vil det ved spesielle anledninger være mulig å rappellere. Denne er tenkt brukt til trening for yrkesgrupper som har behov for øving på rappellering, slik som for eksempel redningsarbeidere - og selvfølgelig til events med bedrifter og andre grupper.

 

«Fritt fall»

En av Klatrehallens litt spesielle attraksjoner er muligheten for å hoppe ut fra rappellplattformen i «fritt fall». Her får du et sugende fall på 4-5 meter før du bremses og fires ned mot gulvet. Perfekt for arrangement og eventer.

 

Autobelay

I Klatrehallen har vi fire autobelayer/automatiske sikrere. Her har du mulighet til å klatre 15 meter opp – uten å være avhengig av å ha med deg sikrer. Disse innretningene er perfekt for ei treningsøkt og kan brukes av både barn og voksne.

 

Åpent fagverk i taket

Vi har valgt å legge åpent fagverk av stål i taket. Dette er dimensjonert for at folk skal kunne klatre i. Bakgrunnen for tilbudet er behovet for lokaler for kurs i blant annet tilkomstteknikk. I tillegg har vi muligheten til å henge opp andre «høye element» som kan brukes i ulike aktiviteter.

 

Stolpehull i gulvet

På gulvet har vi etablert to «brønner» for oppsett av strømstolper ved behov. Disse vil bli brukt av e-verksmontører til vedlikeholdstrening/redningstrening.

 

Sjakt på baksiden av klatrevegg

I tilknytning til rappellplattformen etableres det en sjakt på baksiden av klatreveggen på Bankplatået. Denne er for trening på kameratredning i forbindelse med kurs i tilkomstteknikk.