Våre kurs i klatrehallen

Klatrehallen arrangerer mange ulike kurs. Alle kursene kan arrangeres på forespørsel med minimumsantall/minimumspris. Under finner du en oversikt over kursene vi har å tilby i Klatrehallen samt hvilke betingelser som gjelder. 

Våre kurs

 

Grunnkurs inne – nybegynnerkurs i klatring

Dette er et nybegynnerkurs i klatring som går over to dager. Kurset passer for alle over 13 år, enten du vil sikre barna eller klatre selv.  Kursdeltakerne må klatre på led i løpet av kurset. 

Kursmål: 
- Gjør deltakerne kvalifiserte til å ta Brattkortprøven, som igjen gir mulighet til å klatre i de fleste innendørs klatreanlegg i landet. 

- Bevisstgjøre deltagerne på potensielle farer som er forbundet med klatring.

- Gi deltagerne grunnlag for å klatre sikkert på topptau og led i innendørsanlegg.
- I henhold til Norges klatreforbunds reglement for Brattkort, har dette kurset 13 års aldersgrense. 

 

Les mer om Brattkortet HER.

Innhold:

Klatring består av de to hovedområdene - bevegelse og håndverk. Dette kurset skal berøre begge områder, men tydelig vektlegge håndverket.

Håndverket er alt som har med sikringsrutiner, kjennskap til utstyr, valg og bruk av utstyr og taulagsarbeid. Kurset inneholder også en innføring i klatreteknikk (bevegelse).

Kurset består i stor grad av praktiske øvelser med litt teori. 

Pris: Kr 1200 ,- per deltaker. 

I tillegg til kursavgiften, betales kr 100,- pr forsøk for Brattkorttesten som utføres mandag etter kurset fra kl.17.00 . Hvis man skal ta prøven på et senere tidspunkt betales Kr 250,- pr forsøk. Dette må da bestilles selv.  Send mail til:

ailin.midtsand@orklandbadet.no for bestilling av test.

 

Brattkort/topptaukort bestilles HER og koster kr 200,- 

Avbestilling, refusjon etc:

  • Bindende påmelding

  • Ikke møtt på kurs: Ingen refusjon av deltakeravgift. 

 

Oppfriskningskurs

Oppfriskningskurs

Dette er kurset for deg som har tatt brattkortprøven, men kunne tenkt seg å friske opp litt på kunnskapene. Kan også passe for deg som har klatret en del inne og ute, men mangler brattkortet.

Kurset gjennomføres på en dag/kveld.

 

Kursmål: 
- Gi deltagerne tryggheten tilbake for å klatre/sikre sikkert på topptau og led i innendørsanlegg.

Pris: kr 650,-  per deltaker.

Bindende påmelding.

Topptaukurs

Topptaukurset passer godt for voksne som i hovedsak skal sikre barn. Gjennomføres på en kveld fra 17-22. Dette kurset er en del av Klatreforbundets kurs, så topptaukortet gjelder i likhet med Led-kortet ved alle klatreanlegg i hele landet. Man må påregne å klatre noe selv i løpet av kurset. Kurset har 13 års aldersgrense.

Kursmål: 
- Bevisstgjøre deltagerne på potensielle farer som er forbundet med klatring.
- Gi deltagerne grunnlag for å sikre sikkert på topptau i innendørsanlegg.

Pris: kr 650,- pr deltaker.

Bindende påmelding.

I tillegg til kursavgiften, betales kr 100,- pr forsøk for Brattkorttesten som utføres dagen etter kurset. Hvis man skal ta prøven på et senere tidspunkt betales Kr 250,- pr forsøk. Brattkort/topptaukort bestilles HER og koster kr 200,-