orklandbadet_foto_kajsa_selnes-nett-18.j

Attraksjoner

Mange spennende basseng og aktiviteter

Idrettsbasseng
Vårt idrettsbasseng i stål inneholder 6 konkurransebaner som betyr at de er ekstra brede (2,5 meter) Det betyr god plass til trim, trening og aktivitet. Vi har profesjonelle startpaller, samme som de benytter i VM og OL (Omega), for de som er kvalitetsbevisste på å trene på gode starter. Bassenget har dybde fra 1,30 m til 1,80 og har en vanntemperatur på ca 27 grader.

Stupebasseng
Vi har 3 stupebrett i stupebassenget. Høyde på 1 og 3 meter sviktbrett, så her er det mulig å ta elegante stup for både liten og stor, samt 5 meter med fast tårn for de modigste. Bassenget er 3,8 meter dypt og har en vanntemperatur på ca 27 grader.

Terapibasseng
Dette bassenget kan benyttes til terapi og velvære. Det har en egen rullestolrampe som går det mulig for alle å komme lett i vannet. Bassenget har en såkalt «heve og senkebunn», som betyr at vi kan heve og senke bunnen slik at dybden i bassenget kan tilpasses brukerne. Dette bassenget er skjermet litt fra de andre bassengene, slik at de som har spesielle behov, kan benytte dette uten sjenanse fra andre. Bassenget er av stål og har dybde fra 0 – 1,60 m og er hele 34 grader varmt.

Opplæringsbasseng
Dette bassenget kalles opplæringsbasseng fordi her skal mye av svømmeopplæringen foregår på dagtid her. Bassenget er åpent for publikum såfremt bassenget ikke er i bruk av organiserte kurs og skoler. Bassenget har en såkalt «heve og senkebunn», som betyr at vi kan heve og senke bunnen slik at dybden i bassenget kan tilpasses brukerne. Bassenget er av stål og har dybde fra 0 – 1,60 m og er hele 34 grader varmt.

Aktivitetsbasseng
Dette er et spennende basseng med masse aktiviteter. Her har vi blant annet et motstrømsanlegg (strømkanal) og bølgebasseng med ulike bølgehøyder og bølgemønster. Vi har også en klatrevegg, samt masse fontener, bobler, vannsopper. Dybden er 1,30 meter og har en vanntemperatur på 30 grader.

Barnebasseng
Bassenget for de minste. Det inneholder en strand som går fra kanten og ned til maks 0,30 meter dybde og har en temperatur på hele 34 grader som gjør at de minste krabatene ikke fryser. Bassenget har flere morsomme aktiviteter som sklie, vannsopp og spruteaktiviteter. Og selvfølgelig flyteleker.

Velværebasseng
Dette bassenget er plassert lengst mot nord og har en fantastisk utsikt mot Vannspeilet og Gammelosen. Bassenget har flere velværeelementer som liggeboblebenker, boblebenker og massasjedyser som gir en stiv og støl kropp en behagelig følelse. Velvære er viktig. Bassenget har farget undervannsbelysning og er hele 34 grader varmt. Hvem vil ikke føle velvære her?

Jacuzzi
Jacuzzi må alle badeanlegg ha, også vi. I vårt er det plass til 8-10 personer samtidig. Bobler og massasjedyser i sete og rygg. Perfekt! Jacuzzien har hele 38 grader og er vårt varmeste basseng.

Badstuer
Vi har to badstuer, en for menn og en for kvinner og er plassert ved Velværebassenget. Badstuarealet har dusjanlegg.

Vannsklie
Vi har en vannsklie på hele 75 meter. Den har flere «fall» og krappe svinger. Bremsebassenget er i selve sklien for «sikker landing» også for de minste. Sklien har en elektronisk tidtaking som viser deg hvor fort du har sklidd. Kanskje tar du rekord i sklia?